Åker själv :(

Som det ser ut just nu så kommer jag åka själv :(. Och jag vill verkligen inte de åka själv :(. För om vi mellan landa så kommer jag snurra bort mig + att jag är lite flygrädd :( Blääää vill inte.  Hoppas att nån annan också kommer få gå på kursen och att de kommer åka från arlanda :D

Tråkigt

De har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Jag har jobbat, och eftersom vi är 2 ( hon som jobbar egentligen har inte semester än för hon lär mig därför är vi 2 ) så de blir ganska drygt,för hon är där från 4 och sen kommer jag vid ca 7 och då har hon gjort mycket innan jag kommer så jag har inte så mycket kvar när hon går hem. Och jag ä där i ca 9 timmar :/. Men på måndag börjar jag jobba själv så då blir det mer för mig att göra dom där 8-9 timmarnav jag jobba :) 


NU ska jag åka upp och sola och kanske bada (gjorde de inte i förrgår :( ). 
Så vi hörs när vi hörs :)  

Lite ledsen :(

Fick precis ett mail som jag vart lite ledsen över :( Min värdfamilj vill att jag sk gå AAA driving course. Och visst är det bra men jag har ju hittat 2 tjejer som ska åka den 15 och har pratat med dom mycket och nu sa jag åa själv vad jag vet just nu :( och jag vill inte åka själv :(  Men jag kan ju inte säga att jag inte vill. 


Så håll tummarna för mig att de dyer upp nån som åker den 14 från arlanda med mig :)

Bilder från dagen med mamma

Nu har jag knäppt kort på lite av shoppingen och hur mina naglar ser ut.
Så här kommer lite bilder.



Köpte en super fin långklänning med fin rygg


Jag köpte några presenter till värdfamiljen :)


Köpte solskydd och resorb till Usa


Och så här snygga är mina naglar nu :)

Så de var lite bilder från min härliga dag med mamma :). Jag köpte lite andra saker också men orkar lite lägga upp de :P



Visum

Jag har nyss kommit hem från ica efter att jag har hämtat mitt Pass med visum i :D SÅ nu är de mesta klart :D de viktigaste är klart :D


Mitt fina brev med våffel och glass frimärken :D



Hahah jag ser super konstig ut på bilden XD jag ser jätte trött ut

Först doppet

Min första fdag gick riktigt bra :). Fick sluta lite tidigare. Och imorgon ska jag dit till 7 och få test att stda nedervåningen själv.

Men tänkte bara uppdatera lite snabbt för nu ska jag åka till mormor och morfar för att ta första doppet i poolen :D för det är UNDERBART väder ute :D så jag skriver mer sen.


06.30

Det var inte så länge sen jag klev upp den här tiden på jag på nyss. Jag klev upp tidigare när jag skulle till ambassaden. Men innan de kan jag inte komma ihåg :O Nog inte under det året jag jobbade nog inte när jag gick i skolan :O vetfaktiskt inte måste vara länge sen, kanske var nångång när jag åkte utomland ller åkte iväg på squash tävlingar :/. Jaja hur som helst så är jag vaken nu och ska åka iväg och jobba om ca 5 minuter. Idag börjar jag mitt sommarjobb, som jag kommer att ha i 5 veckor från och med idag. Så det kommer sluta i augusti och efter de så är det bara 2 veckor tills jag åker till Usa :). Dock under de här veckorna ( iallefall vardagarna) så måste jag och min pojkvän sova ifrån varandra :( Eftersom båda jobbar och de är lättare för han att sova hemma hos sig för då kan han åka med sin pappa på jobbet, och lättare för mig för att det är mycket närmre att köra. Men vi kommer försöka ses s mycket vi kan, så vi hinner träffa varandra så mycket som möjligt innan jag åker :).  Men de kanske är bra att jag sover ifrån han nu så jag vänjer mig att sova själv? kanske :/.

Nu ska jag inte babbla nå mer nu ska jag blanda ihop nått att fricka och hämta min matlåda sen åka iväg och jobba :). Önska mig lycka till :)

Dålig uppdatering

Jag har inte uppdaterat på 2 dagar :O. Men igår så hade jag saker att göra hela dagen. Midsommardagen firades hos min mormor och morfar med trevligt folk , grillnig och lite badning för vissa. Idag har jag inte gjort nått vettigt alls. Har bara slappat, och just nu är jag hos min pojkvän och vi ska sova här och ställa klocka hyfsat tidigt imorgon eftersom både jag och Jhan börjar tidigt på måndag :(.

Men nu ska jag lägga mig också uppdaterar jag mer imorgon, och kanske även bilder beror på när jag kommer hem.


Dagen

Har inte uppdaterat nått idag, de är för att jag och mamma har varit på stan och fixat naglarna och fixat några resenter till värdfamiljen och lite annat smått.

Så nu kan jag checka av några fler grejer :) 

[/]Presenter till värdfamiljen
[x]Fullmakt på banken
[x]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort

Har även lagt till:
[ ]Klippa mig ( färga håret)

Jag lägger upp lite bilder sen :) Måste bara knäppa kort på de :D


Fan

Jag har försökt att skicka mitt kvitto, som visar att jag har betalat flygbiljetten och båda extra försäkringarna. Jag har skickat det 2 gånger och först efter typ 1 dag så får jag att det delay. Sen efter nån dag till så får jag att det inte går fram :/. Jag har nu försöt 1 gång från min dator och min mail, 1 från min mail men från min kusins dator , 1 från mammas dator och mammas mail ( som jag inte vet om det har gått fram) + att mamma har faxat de. Så jag hoppas det har gått fram nu :O. Jag har även mail till London kontoret och kolla om de har fått mitt kvitto :/.
Så jag får bara vänta och se.

22 Juni

Idag har jag tagit sovmorgon och bara myst med pojkvännen och hundarna.

Nu har jag fått hem fullmakts papprena som jag och mamma och pappa ska fylla i. Och igår fick jag hem ett nytt bankkort, efter som mitt är ganska slitet.

Imorgon ska jag och mamma ha mysdag. Vi ska fixa våra naglar gå och kolla på presenter till min värdfamilj, gå in på telia och fixa med abbonemang och bara umgås :D. Så det blir nog en bra dag imorgon med några saker sm jag kan checka av från min lista :)

Men idag ska jag bara mysa med pojken min, eftersom vi inte har så mycket tid kvar med varandra :(. För båda börjar jobba nästa vecka och måste nog sova ifrån varandra i 5 veckor :( förutom helgerna. Sen i Augusti så kommer JOhan jobba och jag kommer ha massa saker som ska göras innan jag åker :(. Men förhoppnings vis så följer Johan med ner till Stockholm när vi ska dit och kanske till och med säger hej då från flygplatsen :). Dock så kommer de kännas super dåligt att lämna han :( men jag vill verligen åka som au pair så de överväger. Men han fnns förhoppningsvis kvar när jag kommer hem :) och han kan ju komma och hälsa på :D  

Ambassaden check :)

Nu är jag hemma i Sundsvall. Det gick jätte bra på ambassaden. Jag kom dit ca 07.40 och fick stå i kö kanske 10 min. Sen fick jag lämna mina elektroniska saker och de skulle kolla i min väska och kolla så jag hade mina papper. Sen fick jag gå in till ambassaden och fick en nummerlapp. Fic vänta i nån minut och gå och lämna mina papper, sen fick jag gå och sätta mig igen och efter ca 1 timme ropade de up mig och jag fick komma fram och hon där frågade vart jag skulle och hur många barn jag skulle ta hand om och sen var det klart. Sen åkte jag tillbaks till min kusin och sen åkte jag och pappa hem.

Så nu är det jobbigaste klart tycker jag :) nu ska jag bara vänta på att få flygtiderna och åka iväg till Usa :D

Letande i spöregn

När vi kom till min kusin så lämnade vi våra saker och åkte in till t-centralen och där efter letade vi bussen. Hittade den lätt och åkte i väg. Hoppade av där vi hade information att vi skulle började gå visste inte vart vi skulle. Det började regna, sen spöregna :/. Vi springer runt och letar, kollar pappas telefon på gpsn. Men vi gick bara runt runt. Tillslut går jag in på svt och frågade, fick veta vart jag skulle gå.  Så nu har man varit inne på svt :D. Men gick dit han sa att vi skulle gå och hittade de jätte snabbt. Och även då slutade det regna. Men de vi märkte var att hade jag åkt en hållplats till så hade jag kommit precis utanför :/. Så om nån åker med buss 69 och de står att ni ska kliva av vid nån hall så åk en busshålls plats till så kommer ni precis utanför :)


Sen grymma nyheter till mig, jag har fått kontakt med 2 tjejer som åker samtidigt som mig och från arlanda :D. Och sen har jag ena tjejen ca 24 minuter åt ena hållet och den andra tjejen ca 24 minuter åt andra hållet :D Fatta vad grymt att vi åker samtidigt och bor sååå nära :D.  Kan vi mötas hos mig :D

Nu ska jag lägga mig och vila och peppa inför imorgon :) Hoppas det går bra :)

Framme

Nu har vi kommit fram till min kusin. Vi ska snart bege oss mot ambassaden och kolla var det ligger ( så jag inte går vilse imorgon ). Sen åker vi nog in till gamla stan och myser och kollar runt lite.


Snart i Stockholm

Just nu sitter jag nog i bilen till Stockholm. Detta är ett förinställt inlägg :)

Jag har inte så mycket kvar på min lista att göra :) 

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden, den 3 Augusti
[x]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[x] BokaTandläkar tid, den 1 Augusti
[ ] Vara hos tandläkaren
[ ]Presenter till värdfamiljen
[ ]Besöka ambassaden
[ ]Beställa internationell körkort
[/]Växla dollar,har lite men ska nog växla mer om jag inte får i födelsedags present :)
[/]Fullmakt på banken, Ska bara fylla i papprena
[ ]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Det mesta som är kvar är saker jag ska göra nån vecka innan jag åker.
Men jag måste försöka hitta presenter till familjen :/. Skulle vilja hitta nån bra bok om sverige, nån som har nån ide ? :)

Snart lär jag nog vara framme. Får se om jag uppdaterar nått. Har dock inte med mig min dator, men kanske lånar kusinens :) Annars så kommer jag tillbaks imorgon :)


Allt klart

Så nu har jag packat och fixat allt som ska med till ambassaden. Så imorgon vid 9 åker jag och pappa ner till stockholm. Sen ska vi även åka och kolla vart ambassaden ligger och kanske gå till gamla stan och kolla efter presenter till värdfamiljen :).

På tal om ingenting så såg jag en bild på facebook att lilltjejen har börjat spela golf :) Hon var såå söt och hade ett rosa golf set :). Hon och jag är så lika. Jag älskar att bada och vara i vatten, de gör hon också. Jag älskar att pyssla, de gör hon också. Jag älskar glass och hon gör också de. Jag spelade golf när jag var liten, och nu har hon börjat :D Känns så kul för det änns som jag kommer passa jätte bra ihop med henne och med familjen :).

Nä nu ska jag mysa lite med min pojkvän innan jag måste sova :) 
Men är det nån som vet om man får ta med sig mat in på ambassaden? För då tänker jag nog äta frukost där :) 

 


 

Hitta till ambassaden

Imorgon åker ju pappa och jag till Stockholm för jag ska på ambassaden på tisdagen. Dock vet jag inte vart jag ska eller hur jag tar mig dit :/. Nån som har varoit där och vet eller vet vart det står bra instruktioner? Jag vet att jag har läst de nånstans men har helt glömt bort vart :/

Gjorde min morgon :)

Igår somnade jag vid 9 tror jag :/ Vaknade vid3 av en kompis ringde, dock hann jag inte svara. Sen var jag vaken till typ halv 5 eftersom jag försökte få tag på min pojkvän för han skulle hem till mig :/ Fick tag på han efter 1 ½ timme. Somnade om, och vaknade och mådde piss. Har gått och blivit sjuk igen. Jätte ont i halsen och huvudet och vill bara sova  :( men ånga verkar vara sjuka nu så det verkar gå nån jäkla förkylning :(.

Men jag fick ett veta nått bra när jag startade min dator :) Hade fått en kommentar här på bloggen och på facebook och det var från en tjej som också ska till New York och hon åker den 15 :D:D:D:D:D:D Yay jag kommer inte åka själv :D Hoppas jag :O vet inte vilken flygplats hon åker ifrån men det är bra nyheter just nu :D 

Imorgon åker jag och pappa ner till stockholm, och på tisdag blir det ambassaden (hoppas jag hittar dit XD ) 


 

Check

Nu är jag på jobbet och jag har skrivit ut check listan från amerikanska ambassaden. Så nu har jag kuvert och frimärken kvar :).

Men jag satt och funderade igår, måste värdfamiljen ge en en mobiltelefon??
För jag frågade min värdmamma hur det var med de. Och hon sa att de typ aldrig använde sin hemtelefon så den kunde jag använda så mycket jag ville. Men de bl ir ju svårt att använda den när man är ute :/ så måste kolla hur det blir då :/

Idag blir det jobb till 2. Sen hem och mysa med pojkvännen och få upp han om han inte är vaken. Sen ville han gå ut ikväll, dock är inte jag så sugen så jag kanske stannar hemma med en bra film eller nån serie.

Trodde nej men det vart ett ja :D

Jag har fått massa fna bilder på lilltjejen jag sa ta hand om. Så jag tänkte jag måste ju fråga om jag får lägga ut bilder på dom på bloggen. Trodde jag skulle få ett nej men jag fick ett Oh yes please post the pics!!! :D
Så lägger in några bilder nu :)


I det här otroligt fina huset kommer jag att bo i :)


Och denna otroligt söta lilla tjej kommer jga ta hand om :)


Dom på sidorna är mina underbara värdföräldrar :)

Känns bättre och bättre ju mer jag pratar med dom :)

Nä nu måste jag sova så jag orkar jobba imorgon :) God natt.

För mätt

Har precis kommit tillbaks från gallström. Grymt gott, jag käkade fläskfile med pommesfrites och tzatziki. Sen vart det effterrätt, vitchokladspannacotta :D mums. Men nu är jag FÖR mätt och tänker inte röra mig så mycket mer ikväll. Fast jag måste städa till sängen, jag har nämligen städat mitt rum och hjälpte till att städat lägenheten idag :) så nu ser man mitt golv. Men golvet kommer nog inte synas så mycket mer snart när det kommer stå en STOR resväska där som ska packas med allt möjligt till Usa :)

Nu ska jag hitta nått och kolla på.
Påmminelse till mig: jag måste komma ihåg att ta med mig kvittot jag fick hem efter att ha betalat flyg och försäkringen. Jag måste ta med mig de till jobbet imorgon och scanna in den så jag kan skicka till au pair in america :)



Här är bilder från gallström ( inte där man äter ) det är en gammal fabrik som är rolig att gå och kolla på och man an hitta blåstenar :)


1 av 3

Idag var det sista dagen på en av mina jobb. Så nu jobbar jag imorgon på ett annat jobb, sen är jag ledig tills nästa måndag då jag börjat mitt sommar jobb. Bra med jobb dock så får jag ju inte dom pengarna fören jag är i New York :/ men men tur att jag får pengar iallefall :).

Ikväll blir det förmodligen att åka till galström eller skatan och äta gott och bara mysa med familjen :)

Förvirrad tjej

Nu på kvällen har jag varit lite förvirrad. Jag kom på för en stund sen, har jag lämnat in papprerna till arbetsförmedligen? :O Sprang om kring och frågade hela familjen om de kommer ihåg om jag hade varit in och lämnat lappen :O. Men vi kom fram till nej så det blir att åka in imorgon så jag får nå pengar. Vilket är välldigt behövligt just nu eftersom alla pengar har gått åt till visum, flygbiljett och exstra försäkring. Så alla mina spar pengar som jag har varit så stolt över är nu slut. Men skönt att veta att jag kommer få in pengar från mitt sommarjobb, dock så kommer de in den 25 Augusti och jag åker den 15 :S. Så jag måste spara på de jag har och får in nu och hoppas att jag får pengar i födelsedags present :).

dollar
Min dollar jag har just nu :)


Lite mindre att göra

To do:

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden, den 3 Augusti , ändrat till den 21 Juni
[ ]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[ ]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[ ]Presenter till värdfamiljen
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x] BokaTandläkar tid, den 1 Augusti
[ ] Vara hos tandläkaren
[x]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[ ]Besöka ambassaden, den 21 Juni
[ ]Beställa internationell körkort
[/]Växla dollar,har lite men ska nog växla mer om jag inte får i födelsedags present :)
[/]Fullmakt på banken,  kommer hem papper om nån dag som vi ska fylla i
[ ]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Så jag har bokat av mycket på min lista :D duktig jag känner mig :)
Nu gjorde jag klart pre-departure training så jag har inte så mycket kvar på au pairs in america sidan :).

På sidan står det bara att jag ska betala ( och det gjorde jag idag men det har inte kommit in än )
Och sen att jag måste göra before you depart, och det ska jag göra innan jag åker :)
kvar


Snart klart för ambassaden :)

Idag har jag varit duktig och fixat mycket på au pair fronten. Jag har betalat visumet och har skickat att jag ska betala flygbiljetten och extra försäkringen. Även fixat kontoutdrag och papper som vi ska fylla i till fullmakt till mina föräldrar. Sen åkte jag även förbi på skatteverket och fixade 120-personbevis.  Har även pratat med min kusin om att få bo hos henne från måndagen till tisdagen :D Så de är fixat, och sen ska min kära far köra ner mig till stockholm.
Så nu måste jag bara fylla i DS-2019 och fixa kuvert + frimärken sen är jag klar för ambassaden :D. Jag hoppas att andra au pairer är där som jag kan prata med annars så kommer jag bli grymt uttråkad utan mobil och ipod :(. Men det är nått jag får ta om jag ska åka till Usa :).  Jag kan ju kanske ta med mig några tidningar och läsa om man får de :)


Vips

Ja bara så där så har jag bokat om min ambassad tid till den 21 Juni :). Är det nån annan som ska dit då ?? :)


2 Månader

Jag komprecis på att det är 2 månader tills jag åker till Usa :)
Jag har dock fortfarande mycket att göra :/
Ska till ambassaden den 3 Augusti. Nästa torsdag ska jag och mamma ha mys dag och gå och fixa naglarna och få fotmassage + att vi ska gå runt på stan och kolla på presenter :)

Sen imorgon så ska jag och mamma till banken och betala flyget + extra försäkringen :) och även fixa full makt. Är det nått annat så måste fixat på banken?

Så min lista börjar bli lite mindre, jag har det mesta bokat så de är bara att göra allt sen åker jag iväg till Usa :D


Sista gången skit box

Japp idag har jag vari och jobbat, och idag var de sisa gången jag gjorde ren frysboxen med skaldjur :D. Lycklig tjej. Jag har även lärt upp hon som ska ta över mitt jobb :). så nu på fredag är det sista dagen, sen är jag ledig en vecka sen börjar jag på sommarjobbe.

Nä nu ska en pojkvän väckas och förmodligen städas eller hitta på nått annat roligt.

Vilket hus :O

Jag har mailat mycket med värdpappans systers au pair. Jag tror hon är från Tyskland och verkar jätte snäll. Hon säger att hon ska visa mig runt området och New York. Dock så bor hon 20 minuter bort, men de är ju inte så långt :). Men vi har mail kontakt och hon frågade om jag hade skype , så det kanske blir lite skype med henne :). 

Men jag har även mailat med min värdmamma. Vi har pratat om lite allt möjligt, vi kom bland annat in på film och teater. Och jag har aldrig sett nån riktig teater förut så jag sa att jag skulle gärna se nån. Och sen berättade jag om en teater som jag hade läst om för ett bra tag sen som faktiskt går i New York. Den heter ''How to succeed in business without really trying", det är en musical kommedi med  Daniel Radcliff ( Han som spelar Harry Potter ). Då berättade min värdmamma att hon har hört jätte bra saker om den och att hon också gärna skulle vilja se den. Så jag sa att då kanske vi kan se den tillsammans. Så jag har inte ens kommit till Usa innan jag har bokat in en teater :D. 

Nyss fick jag även ett nytt mail av värdmamman och det var en bild på utsidan av huset. Jag har googlat det förut men nu fick jag se det från hennes kamera, och jäklar vad snyggt :O De håller på att flyttar in nu och renoverar lite, men jag hoppas jag får några fler bilder senare :D 

Nu ska jag städa lite mer, har hört rykten om att min bror kommer att över ta mitt rum till ett spel rum och då borde de nog inte vara lika mycket saker som det är här just nu XD Så det blir att städa :/.    

Lista

Här är lite saker som har gjorts eller ska göras.

[/] Au pair online training
[/] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden, den 3 Augusti
[ ]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[ ]Kontakta skatteverket och be om ”120 personbevis med alla relationer”
[ ]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[ ]Kuvert + frimärken för 67 kr
[ ]Kontoutdrag
[ ]Presenter till värdfamiljen
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x] BokaTandläkar tid, den 1 Augusti
[ ] Vara hos tandläkaren
[ ]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[ ]Besöka ambassaden
[ ]Beställa internationell körkort
[/]Växla dollar,har lite men ska nog växla mer om jag inte får i födelsedags present :)
[ ]Fullmakt på banken
[ ]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA
 

Lånade listan av Ida (hoppas det gick bra)
De är säkert mer som ska göras men jag kommer inte på nått just nu :/

3 Augusti

Nu har jag gjort klar DS-160 och bokat tid på ambassaden :). Så den 3 Augusti ska jag till Stockholm.

Just nu sitter jag omringad av massa papper. Jag har mitt placement pack, papper som SI har skickat och även lite information om New York. Känns som de börja hända lite saker nu känns det som :). Jag fick även nyss ett mail av min värdmamma, hon skrev att hennes mans syster's au pair gärnar berättar lite hur hon har det och så :). Så har precis skickat iväg ett mail till henne och hoppas på att kunna på massa bra svar, och att vi kan bli kompisar och att hon är kvar när jag kommer :). För jag tror hon bor nära min värdfamilj så kan vara kul att ''känna'' nån :)

Placement pack

Nu har jag fått ett papper från DHL, och de var här och skulle lämna mitt placemen pack i Fredags. Men då var det ingen hemma för mamma och pappa jobbade och jag och bror min var på student. Men jag ringde till dom nu och jag fick prata med en jätte snäll kille ( tur de jag som har telefonskräck) och han sa att de kunde köra ut de imorgon eller så kunde jag åka och hämta de i Birsta idag. Så jag åker ut till Birsta bara för att få tag på de :) Sandra vi får de på samma dag de ser jag till ;). Men jag måste bara vänta på att de ringer tillbaks och bekräftar att jag kan komma ut :)

Fråga om nån vet, visst ska visum bilden vara 5cm x 5cm ?




Dålig att uppdatera :/

Jag har blivig dåligare påatt uppdatera :/. Men igår jobbade jagsen ville jag njuta av solen så vi åkte upp till mormor och morfar för att sola. Sen åkte vi till Johan och myste. Idag har vi tagit det lungt och kollat på fotboll.

På au pair fronten har det inte hänt då mycket. Gjorde lite på pre-departure training. Är nåstan klar med allt där. Sitter mest och väntar på att jag ska få mitt plecement pack :/ som inte har kommit (dock är det ju helg så de förstår jag att det inte kommer då) men jag hoppas detkommer imorgon :D, så jag kan boka ambassad tid :D.

Grejer jag har tänkt att fixa/beställa:
¤ En bok omNew York som ska vara bra.
¤ En egen gjord kalender.
¤ Kanske några tidningar från Vegabond om New York.
¤ Fixa presenter till värdefamiljen ( vilket jag inte vet riktigt än vad jag ska fixa :/)

Sen är det nogmycket mer men de är vad jag kommer på nu :)
Igår så var det en månad tills jag fyller 20 :D Om släkt eller vänner läser och vill ge mig en present så önskar jag mig pengar aningen svenska eller dollar :D


1,15

1 timme och 15 minuter kvar. Det har varit en bra jobb dag. Inte för mycket folk och inte för lite, inga jobbiga kunder ( jag tror alla är lyckliga för vädret :)). Dock är det ju 1 timme och 15 minuter kvar, så vad som hellst kan ju hända.

Men nu hoppas jag mitt placement pack har kommit så jag kan boka ambassad tid :)


Jobbet

Sitter nu på jobbet och det är väldigt lungt. Vart ju utgång igår vilket jag ångrar lite smått nu. Dock mådde jag värre förut, nu är det ganska lungt faktiskt lite små saker men annars bra. Dock skulle jag hellre vilja ligga vis mormor och morfars pool än att jobba, eftersom  det är så grymt fint väder. Men men det blir klirr i Usa kassan så det gillar vi. 

Men dagens bra saker: 
¤ Jag har fixat biobiljetter till sista Harry Potter filmen och jag ska se den den 12 Juli istället för den 13 när den har premiär :D
¤Det är fint väder och mormor och morfars pool är igång.
¤Jag ska förmodligen umgås med Amanda idag, och det var GRYMT länge sen.
¤ Jag har en pojkvän som älskar mig MYCKET, och som jag älskar MYCKET (dock så kommer han väll inte se detta eftersom han hittar fortfarande inte in till min blogg XD så mamma om du läser detta så kan du visa han)
¤Jag har en underbar familj.
¤Jag ska kolla på när min  pojkvän öppnar sina student presenter ( tycker det är kul när folk öppnar presenter kul att se vad de får :D )
¤min pojkvän kommer förmodligen vinka av mig på flygplatsen när jag åker till Usa
¤ +massa mer

Negativa:
¤ Fint väder och jag kan inte vara ute :(
¤Min pojkvän sa att han kommer gråta när jag åker till Usa ( och jag har nog aldrig sett han gråta förutom på fyllan) ,vilket kommer leda till att jag kommer må dåligt över de och att jag kommer gråta mer än han.
¤ Mitt placement pack har inte kommit
¤Sen var det nog nått mer men kommer inte på de nu så då får sde inte vara med.


Student nummer 2

Nu ska jag snart iväg på sista student avslutningen. Det är min pojkvän som tar studenten idag. Och de är grymt fint väder ut :) dock lite för varmt för att stå i en klunga och kolla på folk som springer ut :/ men men.

Men idag har jag hunnit ganska mycket tycker jag, var ut och fixade bildernaså nu har jag rätt :) skönt de, nu väntar jag bara på placement pack :/. Men sen var jag och jobbade, sen åkte jag och lämnade kavaj och skor till pojkvännen sen var det att åka hem och göra mig klar. Nu ska jag åka ner och stå i värmen : sen in till stan och knäppa kort och filma sen blir det att köra hem Johan och fira med han och hans släkt :)



Trötter

Nu sitter jag och väntar på att min pojkvän ska bli klar med krogen så jag får åka och hämta han. Men jag har faktiskt fått lite gjort, jag har planera morgondagen som kommer bli stressig och har kollat och gjort lite på pre-departure träning.

Jag hoppas mitt placement pack kommer imorgon så jag kan boka ambassad tid. Är det nån som vet om placement pack kan komma på helger ?

Nä nu ska jag ringa Johan för jag vill sova nu


Arg :(

Idag har jag och Johan hunnit med mycket. Först var vi ut med hundarna innan vi åkte till han och fixade lite sakerdär. Sen drog vi ut till birsta där jag skulle försöka få tag på en fotograf, hittade en knäppte bilder och gick vidare till siba där Johan skulle köa ett spel. Gick tillbaks till foto affären hätade bilderna , skyndade iväg till Ikea och Johan gick på systemet. När vi var klar där åkte vi hem och hamnade i en jätte bil kö :(.

Men anledningen jag är arg är för bilderna, han visa bilden som jag skulle ha med jag fick en annan bild där jag precis sa nått :/ så jag måste tillbaks imorgon för att säga att det inte fungerar med den bilden. Suck som jag inte har tillräckligt med saker att göra imorgon.
 


Student firande 1, Check

Så nu är jag hemma efter att ha firat Idas student :) grattis igen till henne :). Nu har jag kört henne och en kompis till förfesten, så ta det lungt nu tjejer.

Ja nu tänkte jag sätta mig och fixa (förmodlingen) klart med visumet. Så det bara är att fylla i allt när jag får hem mitt placement pack. Jag tänkte försöka åka och fixa bilder till visumet imorgon ( får sock se om nån har tid eftersom det är student :O ) men jag får hoppas på det bästa :)

Men fråga visst är det 3 kort man ska ha? En till DS160 och en som man tar med sig till ambassaden, ska man ha den 3:e till internationella körkortet ? :/


Jag har varit duktig :D

Nu har jag varit super duktig :D jag har fyllt i nstan hela DS160 har bara lite kvar :). Just nu måste jag få tag på nån jag får skriva in att jag har rätt och jag har inte ljugit m.m. Och jag måste ta bilder också som jag kan lägga in och som jag kan ta med mig till ambassaden och ha till internationella körkortet :) men nu känner jag mig faktiskt riktigt stolt över mig själv som har tagit tag i lite saker :)

Nä nu blir det god natt, för imorgon blir det jobba och fira Ida som har ska ta studenten :)

Jobbig DS160 :(

Sitter och försöker att fylla i lite på DS160 men de r lite problem :/
1, Jag heter Fält i efternamn ska jag då skriva Fält eller Faelt ?
2, Man ska ju skriva när man kommer dit är det dagen man åker den 15 eller är den 16 ?
3, Min värdefamilj ska flytta ska jag skriva deras nuvarande eller deras nya?

Många frågor lite svar just nu :( men har skickat ett mail till SI så jag får nog svar imorgon om ingen av er har svar på dom :D

Och jag börja känna mig lite stressad, nu resten av vecka nblir det massa student + att jag jobbar.  Sen vill jag ju gärna ha ambassad tid i Juni eftersom jag jobbar hela Juli :/ men vet ej om kan få nån i Juni :/ Men det hade varir kul om jag hade fått åka antingen med Ida eller Sandra, men om jag ska gå med Ida så måste jag vara snabbt klar med allt och hoppas på tid :/ om Sandra så måste båda skynda sig och skynda oss att boka in samma tid ;) Jag säger bara SANDRA JOBBA vi ska på ambassaden med Ida :D Hur kung hade inte det varit :D. Men det går nog inte att fixa :( 

Men jag måste göra en måste lista, men det ska jag göra när jag får mitt placement pack :) 
Dock kan jag bocka av en sak 

(X) Boka tandläkartid 1 Augusti 16.00

Nu har jag bara massa kvar XD 

Congratulations! You have been placed with a host family

Så nu har jag fått mail om att jag har matchat med min familj :) Nu väntar jag bara på Placement Pack :)
Nu ska jag kolla runt lite på sidan och fylla i lite olika saker jag kan fylla i :D  
Men är det nån som vet ngefär hr lång tid det tar att få sitt Placement Pack? och om man kan boka visum tid på ambassaden innan man har fått hem sitt Placement Pack ? :) 

 

Oj oj oj

116 gånger har folk varit inne :D och 43 personer har varit inne :D vad roligt :D  Jag hoppas ni stannar och läser om mitt äventyr och att no kanske lägger en kommentar vore trevligt :)

Men tänkte faktiskr länka till en sida. Sidan är till Vagabonds hemsida där kan man läsa om massa olika ställen bland annat Usa. Om ni har följt min blogg så har ni nog sett tidningen jag köpte. Men där kan man köpa gama tidningar och resesaker :) Jag funderar lite på att beställa hem några gamla tidningar och kanske en bok om New York :)  Men om ni vill gå in och kolla på sidan så är adressen www.vagabond.se :D

 
tidning usatidning usatidning usa

Några bilder från tidningen jag köpte


Värdemamman fått godkännandet

Fick presic ett mail från min värdemamma och hn sa att hon har fått godkänt från au pairs of America nu, så vi är matchade :D dock har inte jag fått nått än, men det lär väll komma imorgon :)

Underbar värdemamma

Min värdemamma är ur gullig. Jag skrev till henne igår att jag och mamma började gråta när jag vart matchad för vi vart så glad över att de var just dom jag matchade med.  Då fick jag som svar Please let your mom know that we will do everything we can to make sure you are comfortable and happy here! :D  Sen nu under natten så har hon skickat 3 mail 1 där hon frågade om jag hade skype, 1 där hon svarade på mitt mail och likte frågor och sen ett till med lite frågor där hon skrev att hon hade lite frågor men ville inte I don't want to overwhelm you, men hon skickade några frågor. En av frågorna som också var gullig var Is there anything you would like in your room here? :) dom ska ju flytta så de vill väll fixa rummet jag ska sova i :) men jag vet int e vad vill man ha ? En säng skrev jag :) men jag vet int mer man vill ju inte begära för mycket heller :/ ( inte för jag begär mycket alls)
Men sen frågade hon även vad jag vill göra i Usa och i New york :)

Jag ser så fram emot att träffa familjen. Mamman är urgullig, pappan har jag inte pratat med men han ser jätte snäll ut på bilderna och Lilltjejen är uber söt och är välldigt likt mig i sättet :)

Bra presenter?

Jag satt och funderade över presenter till min värdefamilj. Jag har en ide som jag ska ge till mina värdeföräldrar men vill ge dom nått mer. Satt och funderade över en bok om sverige. Nån som har nån ide om nån bra bok? Eller om några andra bra presenter till värdefamiljen? Och sen så har jag ju en lite tjej på 5-6 år som gillar att pyssla och bada, nån som har nån ide till henne ? :)

Och det ser ut som jag kommer att åka den 15 Augusti :) Då hinner jag träffa mina föräldrar innan jag åker :)

Tack till alla :)

Jag vill tacka alla som har grattat mig för att jag har fått en host family :)
Och jag såg att det var väldigt många som har varit inne på min blogg idag.



Just nu är det 38 olia personer som har kollat på min blogg, och de 38 personerna har varit inne på min blogg 101 gånger just än så länge. Jag hoppas ni som har läst idag och innan fortsätter att läsa och att ni följer mitt äventyr.

Sen vill jag även gratta http://vadsagersandra.blogg.se/ som har matchat med sin familj i Carlifonien och jag hoppas att vi kommer åka samtidigt. Vi har pratat mycket det senaste dagarna och peppat varandra så det vore super kul att få åka med henne och få vara på kursen tillsammans med henne :)  


Skypat med Host family

Nu har jag nyss skypat med värdemamman. Det gick bra,fast hennes webbkamera slutade funka lite då och då. Men jag fick se lill tjejen, men hon var lite blyg så jag fick bara ett hej sen sprang hon iväg. Men det gick jätte bra att skypa med värdemamman, hon var jätte snäll och jag fick bra svar på mina frågor och jag fick bra frågor från henne.

Vi skypade i ca en halvtimme och de fick se mina vovvar och säga hej till min pojkvän. Sen när vi skulle avsluta samtalet så sa hon att vi kunde höras om hur det blev och om vi ville matcha :D så då sa jag att jag göra matchar med dom ifall dom vill de :) då sa mamman att de matchar gärna med mig :D SÅ JAG HAR EN VÄRDEFAMILJ :D jAG SKA TILL  New Rochelle New york :D. Fatta vad glad jag är :D jag gick ut till mamma och båda började gråta för vi var så glad :D.
Är det nån som är/ska i närheten eller vet nån som är runt där?

:D:D:D:D:D:D:D SuperLyckligtjej.com

Glassmaskin

Mamma och pappa var ju på Ullared förra veckan och de kom hem med en glassmaskin till mig, så jag tänkte att jag skulle testa den idag. Man fick med recept i boken så jag tänkte jag testade nån av dom. Först så har vi inte alla ingredienser, sen så står det super konstigt i receptet :/ sen så ville de inte stelna så de vart inge bra alls :/ men stoppade in de i frysen så får se hur det är imorgon.

Men är det nån som har nått bra glass recept som man kan göra i en glassmaskin? :)


Inte idag

Nyss så skulle jag skypa med host family 6, men mamman berättade att webbkameran funkade inte så hon undrade om vi skulle bara prata på skype utan kamera eller om vi skulle vänta tills imorgon så kunde hon köpa en webbkamera ( hur gulligt är inte de att hon tänker köpa en webbkamera bara för att vi ska kunna skypa :) ). Men jag sa att hon fick bestämma, så hon bestämmde att vi skulle prata. Så hon ringde upp mig på skype och jag tror jag hörde den lilla flicka säga hello, hello :D. Men det vissade sig att mikrofonen inte funkade, så vi bestämmde att vi skulle skypa imorgon halv 3 :) Och värdemamman skulle köpa en mikrofon också så jag kan höra dom :). Men det känndes faktiskt bra fast vi inte pratade nått, men att hon verkar så snäll för hon bad om ursäkt flera gånger och så :) Men imorgon ska jag prata med dom :D så jag hoppas det funkar då :D

So so so sorry

Jag väntade och väntade på att familjen skulle logga in på skype men de kom aldrig och sen lite mer än en timme efter våran bestämmda tid så fick jag ett mail från värdemamman och de hade försovit sig. Så det är skönt att de inte har ångrat sig eller att de inte har hänt nått med dom :) Så vi okade om våran skype tid till halv 6, så då ska jag prata med familjen :D så min mage måste klara av nervositeten en liten stund till :)

Nervös ?

Jag skulle skypa med familjen vid 3 nu är den snart halv 4 :/ Undra vad som har hänt? om dom inte vill prata med mig, eller de är upptagna :/ men jag vill ju prata med dom nu :( Jag har varit super nervös hela dagen har fått ont i magen flera gånger :/ Men jag har ju nte varit nervös för de andra gångerna jag har skypat :/ men men får se vad som händer och om de hör av sig :/


Postitivt eller negativt?

Idag vid 3 ska jag skypa med host family 6. Vi får se om jag hinner hem från jobbet tills dess :/ men det lär jag nog göra.

Men jag fick veta igår att familjen inte har haft nån au pair förut, är det positivt eller negativt?
Jag tycker nog båda men mest positivt, eftersom då blir det en ny upplevelse för båda sidorna. Men allt känns jätte bra så jag hoppas detta kan vara min matchnings familj :). Men jag får se om, jag har samma känsla efter jag har pratat med dom :). Dock är jag lite nerevös eftersom de var länge sen jag pratade med nån och jag har aldrig pratat med nån som inte har haft en au pair förut :/ och jag vet inte vilka jag ska prata med om de är nån av föräldrarna eller bara en av dom eller om jag ska prata med hela familjen :/ men de är väll bara vänta och se :).

Just nu känns det lite jobbigt att behöva jobba eftersom det är super fint väder ute :/ men jag jobbar ju bara till 2 och de är ju pengar i kassan.

Nä nu ska jag fortsätta gå igenom alla skruvar och kolla vad som kan gå upp :) men jag hör av mig sen efter att jag har pratat med familjen :)

Mailat

Idag har jag jobbat och varit och pratat med min chef på bygma om hur jag ska jobba i sommar. Jagh ar även mailat ganska mycket med Värdemamman i host family 6, jag har fått svar på många av mina frågor och jag tycker att jag har fått bra svar :). Och det känns jätte bra men inget är ju bestämmt än så jag får se hue det slutar :) men jag ska skypa med dom i helgen förmodligen :).

Nu ska jag börja göra mig klar för vi ska iväg och fira en kompis till Johan som har fyllt år och har flyttat :) men de blir inte så sent eftersom jag jobbar imorgon :/.

Host family 6 + Intervju

Ja om du har läst inlägget innan detta så fick jag en familj som var intresserad av mig igår :)
Dom bor i New Rochelle i New york. Dom har 1 barn som är 5 ½ som tycker om att pyssla och simma som jag :D. De har även en katt. 
Jag har skickat ett mail till dom med lite frågor , men har inte fått nått svar men de ommer väll ikväll :). Men just nu känns det jätte bra och det känns som en familj för mig :). Men jag får se hur det slutar.

Men idag iallefall så åkte mamma och jag till huddiksvall eftersom jag skulle på intervju med en tjej som har åkt med CC. Det gick bra tycker jag så jag får se när jag blir godkänd på CC, dock så känns det lite drygt eftersom jag har hittat en familj jag gillar än så länge men man vet ju inte hur det slutar.Så det kan ju vara bra ifall det inte skulle gå bra med Host family nummer 6 :)

Men det är bara vänta och se :D


Host family 6

Skulle precis slå ner datorn när jag ser ett Ahost family is Intrested in you. :D:D:D:D Jag är super glad :D och familjen verar jätte bra :D de har en dotter på 5 ½ och hon gillar att pyssla och simma :D och det är precis som mig :D. Det enda som jag ser nu är lite minus kanse är att de bor gansa när New York, jag vet inte varför jag tycker de men som jag har sagt från början så ska inte platsen bestämma familj utan familjen bestämma plats :D.
Men ska prata mer med dom och se vad som händer :D :D :D :D :D

 LYCKLIGTJEJ.COM :D:D

3 Veckor

Ja det var ju ett tag sen jag skrev här, men de har inte direkt hänt nått speciellt.
De är mer än 3 veckor sen jag hörde från en familj, de känns inge bra. Jag börjar funderar vad som kommer hända och börjar ångra mig, för det känns som varför ska jag söka om ingen vill ha mig?. Jag vet inte vad jag ska göra, jag har ju gjort hälsoundersökningen, jag har växlat till dollar, jag har ommit på en present till värdeföräldrarna, jag har börjat på en kokbok, jag har börjat planera runt vad som ska med vad jag ska ha för väska m.m. MEN jag ar ju ingen familj varför sitter jag då och gör allt detta :(. Sitter även och ora mig för ambassad tid och sommarjobb, och att om jag inte får nån familj så har jag ju sagt upp mig från jobbet och början av Augusti så är jag arbetslös.

Men på CC sidan så har jag gjort klart min ansökan och imorgon ska jag på intervju, så hoppas att de kommer igång snabbt. 

Men de känns så jäla surt för jag vet inte vad jag sa göra :/ och finns ingen jag riktigt kan prata med för ingen förstår hur jag känner :/ jag har mamma men hon sitter ju inte i samma situation som och vet ju inte vad jag går igenom :( och jag blir stressad för jag vill ha allt planerat och veta vart jag ska vem som är min familj börja täna på vad jag kan göra med barnen vilka som ska åka sammtidigt vilka som bor nära mig med mera :( men inget jag kan göra och det r de som känns så jobbigt :( 

Ja nu vart det ett ledsamt inlägg igen men jag kan ju inte vara glad för situatonen jag sitter i :( men önska mig lycka till imorgon så återkommer jag imorgon :)  

RSS 2.0