To do

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden,
[x]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x] BokaTandläkar tid, den 1 Augusti
[x]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[x]Besöka ambassaden
[x]Fullmakt på banken, Ska bara fylla i papprena
[x]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[x]Presenter till värdfamiljen, väntar bara på en bok som ska komma i veckan.
[x]Växla dollar,
[ ] Vara hos tandläkaren 1 Augusti
[ ]Klippa mig ( färga håret) Bokat tid den 10Augusti kl 12
[ ]Städa hela mitt rum + gå igeom vad som ska med, ska slängas och ska vara kvar
[x]Skriva ut alla pappe som måste med
[x]Beställa internationell körkort
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Så nu är det inte så mycket kvar som ska göras :D


Hej då Ida

Idag åkte min kompis Ida till Usa för att börja sitt äventyr i New Jersey. Och om två veckor flyttar jag efter och hamnar 1,5 timme ifrån henne :).

Nu har jag nyss gått igenom alla papper som jag har samlat på mig från ansökan till nu. Så jag har gått igenom vad jag ska ha med mig ,vad som ska slängas . Och gått igenom alla kopior och delar upp dom så jag har en hög med mig och en hög hemma. Och snart ska allt börja packas ner och se om de får plats :O.

Imorgon börjar min ''semester''. Och den börjas med en tid hos tandläkaren :(. Gillar inte tandläkaren men det är ju ett måste så, det är bara att göra de.


Air festivals

Snart så ska jag och pojkvännen och dra ner till stan för att gå på Air festivals. Det blir nog sista gången jag går ut innan jag åker ( om det inte blir nått nästa vecka men de tror jag inte ).

Nä nu ska jag dra så all får ha en bra Lördags kväll.

Skypat med värdfamiljen

Nu har jag nyss skypat med värdmamman och lilltjejen. Och det gick sååå bra :D Jag känner att detta kommer bli ett jätte bra år :D. De är såå snälla och roliga.
Tjejen vissade massa pyssel saker och pratade jätte mycket. Och hon älskade godiset som jag hade köpt :). Sen berättade hon att jag hade en tv och en dator på mitt rum :).

Jag tänkte bara säga att det gick jätte bra och nu måste jag gå och käka, så jag skriver mer sen :)

När man är stor måste man vara snäll


Detta såg brorsan för nån dag sen. Lillvovven smiter och tar stor vovvens plats så fort hon får chansen, så då fick stor vovven lägga sig i den lilla korgen <3

Books

Idag var det min sista dag på vårdcentralen.Känns faktiskt bra, nu ska jag bara njuta av resten av tiden jag har kvar i Sundsvall.

Idag fick jag även böckerna jag har beställt kommit :). Dock är det en bok som lilltjejen ska få som inte har kommit. Men den ska komma till veckan :)


Dom här böckerna beställde jag :).
Sodoku bok att göra på planet, en bok som tydligen ska vara jätte bra om New York, och sen de sista boken i Twilight serien + extra Twilight boken :).

Sen har jag två böcker till som ni inte får se nu, eftersom de är till värdfamiljen :).


Sista jobb dagen

Igår vart det ingen uppdatering för jag var grymt trött och somnade.
Sen så har jag strul med min bil så allt vart jobbigt :(.
Men nu ska jag ta bilen till jobbet för sista jobb dagen där , sen kommer mamma med tårta :D

0:-

Ja det vart ingen vinst för mig eller Anna :( Men jag hade en jätte trevlig tid :). Vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Men nu ska jag peppa för imorgon. Kommer tro att det är fredag imorgon för jag har haft torsdag idag :/.Blää.
Men en rolig sak är att jag ska träffa Ida innan hon åker till Usa på söndsg :( Kommer känna konstigt att inte kunna skicka ett sms med funderingar eller problem till henne :(. Men jagh ar bestämmt att vi SKA skypa och hon MÅSTE berätta allt om orienteringen :D. Sen så dyker jag upp i samma land som henne 2 veckor senare :D. Så då får vi träffas :D:D Wohooo.

Nä nu ska jag sova och peppa för morgondagens jobb. 

Allt mellan himmel och jord

fghjh  jaqg älskar dsillchips -Dom vackra orden skrev nyss min älskling med sin näsa XD varför vet jag inte men tror han skulle jäklas med mig XD.


Efter jobbet idag så har jag varit hemma och mamma har tagit ner resväskorna från vinden, så nu måste jag bara veta hur stor den får vara om jag kan ta den stora röda eller om jag måste ta den svarta eller om jag kan ta en  ännu större :). Sen så hittade även mamma en liten röd som jag kan ha som handbagage.


Som det ser ut nu så ska jag ta den stora och den lilla röda :)


Så här såg min garderob ut förut :O men nu är den fin och städad :D


 
I dom här påsarna så har jag lagt saker som jag ska ta med mig :)


Sen fick så skrev jag en matlista vad jag skulle vilja äta innan jag åker. Så jag gav den till mamma nu eftersom dom åker på tisdag :( Men det verkar som jag får de mesta på listan :D:D

Sen fick jag även veta att en av böckerna jag beställde till lilltjejen var försenade :/ men mamma ringde och kollade och de skulle bara vara nån dag sen :).

Nu ska jag käka snart sen ska jag åka på bilbingo med Anna och vi ska vinna har jag bestämt :D

På min lediga tid

2 Roliga saker har hänt idag :). 1 Är att jag har fått bilder på huset från min värdmamam :D och det är jätte fint :D dock har jag inte fått sett mitt rum än, men v-mamman skulle skicka det snart:).
 Det andra är att jag ska skypa med dom på lördag kl 4:D. Det blir andra gången jag skypar med dom :D. Undrar om hela familjen är med eller om det bara är mamman som första gången.

Sen satt jag och skrev en lapp idag på jobbet. På lappen står det var jag ska fixa när jag är ledig.
Detta är vad som står just nu på lappen:
 
¤Skriva klart kokboken
¤Packa
¤Slå in alla presenter
¤Städa klart rummet
¤Fylla i adressboken
¤Fixa all papper
¤Fixa handbagaget
¤Beställa internationella körkortet

Sen stod även beställa hem almenacka men de gjorde jag får nån timme sen :).



Detta kommer bli min nya super fina backyard :D


osthyvel, check :)

Jag är snart klar med min garderob. Jag ska bara gå igenom alla min t-shirts (som jag har fått när jag tävlade i squash), alla väskor och jeansen (som måste testas). Men skönt att det snart är klart, och jag har fått ett litet hum vad jag ska packa ner :). Dock så har jag 2 svarta påsar med kläder :O en som ska slängas och en som ska ges bort.

Mamma kom precis hem med 2 linnen till mig ( jag som typ jämt har linne och hon är less på att alla mina är så slitna så nu har jag nya :) ), sen fick jag en liten dusch tvål som jag kan ta med mig. Jag fick även en osthyvel :) Ost fantast som jag är hoppas på att Usa har bra ost :).
Sen kom jag på förut att jag måste hitta min adapter , så nu har jag letat reda på den :). Jag köpte nån jäkla smart adapter för nått år sen när vi skulle till thailand, det är en adapter med 6 stycken olika tror jag. Så det finns till olika land vilket har varit bra eftersom jag har använt den i Thailand, London och nu i Usa :).

Nä nu skriker de att det är mat så det är bäst att gå och äta då :)

Cleaning my closet

Nu har jag bara 4 jobb dagar kvar på vårdcentralen :) Sen en dag kvar på bygma :D. Och 20 dagar tills jag åker till Usa. Det kändes lite i magen imorse att jag ska åka snart. Men jag tror pojkvänen känner det mst för han började gråta igår för att jag ska lämna han i 1 år :'(. De var inge roligt och det kommer bli värre när jag åker :'(.

Men dagen har bestått av jobb och skulle ta en powenap men det vart inte :/ så nu skaj ag ta tag i min garderob och göra en STOR rensning. Dags att börja nu så jag blir klar :)


johan amanda på nyår
Älskar dig Johan <3

3 Veckor

Idag är det 3 veckor tills jag åker :). Och en vecka tills Ida åker :O Jag kan inte fatta att hon åker snart :O Och sen är det min tur :O Det känns fortfarande som det är flera månader innan jag åker :O.

Men det kommer hända mycket nu. Nu blir det sista veckan på jobbet, sen i helgen blir det air festivalen i stan :). Sen åker mamma och pappa bort och dom kommer jag inte se fören 2 dagar innan jag åker :(. Sen ska jag och Johan försöka boka in lite saker och försöka mysa så mycket som möjligt.

Men igår beställde jag hem ett nytt minneskort till min digitalkamera så jag får plats med mer än 20 kort på den :) Sen vart det även en förstoringslins och en kortutlösare till min systemkamera :) Så det lär nog börja dyka upp lite saker till mig i veckan :)

Är det Söndag?

Jag har söndag idag. Men de är för att jag har blivit van att jobba lördagar. Men jag tycker det är sååå skönt att få vara ledig idag, och det tänker jag fira med en tårtbit :D.

Idag blir det fortsätta att städa, och det lär nog inte bli klart idag för jag måste gå igenom allt och måste gå igenom min garderob :O.

Imorgon är det 3 veckor kvar tills jag åker :) Jag har inte fattat det än :O. Och jag ser välldigt mycket fram emot de men det känns också såå jobbigt att lämna min familj och min pojkvän och lillvovve :(. Men jag får tänka positivt hela tiden och det är ju nått jag har velat göra sååå länge så jag måste göra de.

Molly mus i sin korg
Tänk att lämna denna lilla vovve :(

Nu är vi 3

Jag har varit hemma från mormor och morfar ett tag nu. Vi fick god mat och tårta, och jag vann 5 kampen :D jag som bruka komma 3 nerifrån :D men jag vann :D:D Men jag och Johan åkte tidigare för jag skulle köra min bror till hans kompisar + att jag har inte mått riktigt 100 :/ Vet inte vad det är, känns inte som en förkylning bara slö i kroppen :/. Har funderat på om det ska börja åska för jag brukar må lite så här innan det börjar :/.

Men var jag inne på facebook och mamma frågade om en sak och sen såg jag att jag hade fått ett mail från en tjej som sa att hon också ska åka den 14 :D. Så jag pratade lite med henne förut och hon åker också med SI och åker också från arlanda :D:D:D så nu är vi 3 tjejor som åker samma dag och från samma flygplats, nu hoppas jag bara att vi hamnar på samma flyg.

Nä nu ska jag krypa ner i sängen tror jag och hoppas att jag mår bättre imorgon, och det är såååååå skönt att vara ledig imorgon känner verkligen att jag behöver de :).


Bästa presenten till vf :D

Idag när jag kom hem så kommer mamma och säger att hon har skaffat en super bra present till min värd familj :D.
Jag vågar inte skriva så mycket om de eftersom jag har värdmamman på facebook och där har jag lagt ut länken till min blogg. Men jag lovar att berätta när dom har fått dom och även visa bilder :) (dock lär ni få påminna mig ;) ).
Men jag tycker den är as bra och jag hoppas de blir glada :D tror mamman kommer bli det iallefall :D

Nä nu ska jag göra mig klar till släktträff+ hej då fest för mig (för mina föräldrar åker snart så vi hinner inte samla alla senare). Så lär nog skriva ikväll :)

21 Juli

Idag har som vanligt bestått av jobb, och jag har varit sååå trött och uttråkad hela dagen. Skulle vilja sova nu men ska äta först och sen kan jag gå och lägga mig.  Men jag fick veta idag att jag inte behöver jobba på lördag :D så skönt att slippa jobba 6 dagar i veckan i 2 veckor :) Så imorgon blir det släkt träff + liten hej då fest till mig för mina föräldrar åker bort nästa vecka, så dom kommer jag inte se fören sista helgen i stockholm :(.

På lördag (om vi inte åker imorgon kväll) så ska vi nog åka till Johans mormor och morfars stuga och bara ta det lungt :)

Så det blir en lugn helg :) Härligt :D

20 Juli

Idag har jag jobbat och fick även lunch på jobbet :). Sen åkte jag hem och tänkte att jag skulle fixa med bilderna jag hade tänkt att beställa hem men det ville inte funka :/ Så jag får fixa det imorgon.

Snart ska jag åka och se Harry Potter på bio igen :D. Sen blir det att åka hem och sova så hoppas på att jag är piggare imorgon på jobbet. 

Ja de är väll de jag har att komma med. Förlåt att det är lite dött här men de är jobbigt när jag jobbar ska umgås med alla , ska städa, packa och massa olika saker. Men det lär nog bli bättre i Augusti eftersom då är jag ledig och då åker jag så jag har nog lite mer att berätta då :)   

Böckerna på g

Så nu har jag beställt några böcker från adlibris :)
et vart två böcker till lilltjejen och en bok om New york som tydligen ska vara jätte bra. Sista boken i twilight serien + den den extra boken som kom :). Och sen vart det även en soudoku bok som jag kan sitta på med på planet :).

Nu ska jag fixa lite med datorn sen ska jag mysa ner mig med pojkvännen och se harry potter och halvbloods prinsen :)

Update: Just de mamma :) jag köpte en bok om sverige också till värdföräldrarna :)

I love you

Jag fick precis ett mail från värdmamman där det stod I love you Isabella :D Så lilltjejen har skickat att hon älskar mig till mig :D det gjorde min dag :D 

+ Fick även ett från min värdpappas systers au pair och hon tipsade om att jag skulle ta med mig långbyxor och långärmade tröja till orienteringen för tydligen så kyler de ner rummet som vi kommer att ha ''lektioner'' , för att vi inte ska somna :/.

Ja ja tänkte bara skriva de för nu ska jag dra ner till stan och träffa Amanda :D:D
See you later aligator

Beställa

Här är några av de sakerna jag har tänkt eller funderar på att beställa:

¤ Foton som jag kan sätta i mitt fotoalbum

¤ Egen designad almenacka

¤ Nån svensk bok på engelska till Isabella

¤ Nån bok om New york

¤ Nån bok om Usa

¤ En förstorings lins till min systemkamera

¤ Minnes kort till min digitalkamera

Ja det är dom sakerna jag kan komma på nu. Jag  vet dock inte hur lång leverans tid det är på alla sakerna men jag tror jag måste beställa dom snart så jag hinner få dom :O

I´m working

Working 9 to 5... Inte riktigt jag jobbar till 2 men sen måste jag hem och fixa allt tills ikväll, då jag ska fira att jag har fyllt 20 + liten hej då fest för dom jag inte kommer att se innan jag åker. 

Men jag har massa i-lands problem :/ jag vet ej vad jag ska ha på mig eller hur jag ska ha håret. Jag vet inte hur tusaan vi ska få till musik :/ värt att köpa spotify premium? Sen så är det även piss väder ute och vi ska vara ute hos min mormor och morfar (dock är det tak men det blir kallt ) Sen vet jag inte riktigt hur många som kommer eller vart vi ska ikväll.  
Men de löser sig nog :)

Men som sagt så sitter jag och jobbar nu och det är väll 1  och en halv timme tills frukost/lunch.
Även 29 dagar tills Usa
33 dagar till värdfamiljen
12 arbetsdagar kavar
  2 här efter idag
  10 på vårdcentralen
27 dagar till jag åker till stockholm
27 dagar tills jag måste säga ej då till mina älsklingar :(

 Ja finns säkert massa mer jag kan räkna ner till men men.

 På tal om inget ( som detta tråkiga inlägg) Så vart jag precis lämnad själv i butiken :/. En är ute och fixar virke och en åkte och köpte bensin, och jag är kvar hoppas det inte kommer nog krånglig person som kommer och frågar nått som jag inte kan :/ men men jag klarar allt :D kan jag inte så får jag lära mig :D


Tack och hej jag är en tjej  ( haha lät lite roligt tyckte jag )

Ps. Förlåt för detta konstiga och helt onödig inlägg

Lite små stolt då

Förut så var jag på systembolaget och skulle handla lite tills imorgon. Jag gick runt och ville ha en sån och en sån och en sån. Men kom på att det vart ganska dyrt. Så vart att tänka efter lite. Men efter många om och men så kom jag fram till vad jag ville ha, så jag gick till kassan och vet ni vad? Jag behövde inte visa leg :D känner mig jätte stor nu :D Haha lite töntigt men men.

Men jag kom fram till förut att jag får nu köpa sprit och gå på casino, och sen flyttar jag till ett land där det inte är lagligt för mig att dricka eller att vara på ett casino XD Haha

Men idag på jobbet satt jag och tänkte och det känns som det är jätte lång tid kvar men endå jätte lite :O. Jag kom på att jag måste beställa hem de jag ska beställa. Och börja tänka ut det som ska med och jag måste kolla igenom mtt rum vad som ska med.  Igår var det ju en månad tills jag åker :O Och jag är så glad att Ida ska åka samtdigt som mig :D och jag vill ha flyginformationen och se om vi åker med samma flyg :O

Men imorgon blir det iallefall födelsedags fest + hej då fest om jag inte kommer träffa några kompisar innan jag åker.


om en månad och 3 dagar får jag träffa denna söta tjej :) Som jag måste fixa presenter till nu snart  :/

Jag vart super glad :D

Okej 2 Idor har gjort min dag idag :)
Först min Sundsvalls Ida som har kommit hem från turkland :) Brun som en pepparkaka ( men jag gillar hon en åd så hon kommer undan med de) , så vi har pratat au pair saker och skrattat och haft kul :)

Sen en annan Ida som skulle åka samtidigt som mig den 15, men då vart det att jag skulle gå bilkursen så jag skulle åka den 14 :(. Men hon kom nu och berättade att hon också åker den 14 :D:D:D:D:D:D Jag är jätte glad :D:D Hoppas vi hamnar på samma flyg :D . Och sen är det super bra också för vi bor ca 20-30 minuter ifrån varandra :D

Nä nu ska jag upp till momor och morfar och äta grillat :D

Trötter

Efter att varit uppe i natt och varit på bio och kollat på Harry Potter och dödsrelikerna så är jag grymt trött just nu :/ Så jag tänker gå och lägga mig nu så jag är pigg imorgon.

Men filmen vi var på var GRYMT bra :D Jag är ett Harry Potter fan och jag tycker den var den bästa filmen av dom alla :D . Det Vi såg den i 3D och det var inte så jätte mycket som hoppade ut från skärmen men det vart verkligen mer realistist och inte lika platt. Och dementorerna var grymt bra gjorda tycker jag :D. Jag kommer att gå och se den igen på bio :) tror det blir med mamma :)

Nä nu ska jag sova :) Hoppas bara grannen slår av musiken snart så det inte dunkar lika mycket :(

Idag har det regnat mycket

Idag har det regnar grymt mycket här :O. Runt 11-12 så började det spö regna och hagla. Men de var ganska lungt sen när jag åkte hem. Men jag såg på st att det hade regnat MYCKET mer i stan.


Bild från en läsare på st.nu

Ja under där någonstans så ligger min brors mopped :/ Inte så roligt för han när han kom ut från bilskolan och skulle ta moppen och åka hem :/. + att den startade inte :( 

Nä nu ska jag göra mig klar och sedan åka ner till bion för att se Harry Potter och dödsrelikerna del 2 :D:D  

Slut

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet och ag är helt slut i ryggen :(. Och imorgon kommer jag vara super trött, för jag min pojkvän, brorsan och en kmis till han ska å bio och se den sista HARRY POTTER flmen :D:D:D SUper roligt. Dock lite tråkigt också att det inte kommer fler :(

Nä nu måste jag städa för det ser ut som en bomb har slagit ner i mtt rum :O och sen ska jag hämta Johan och sen blir det sova lite så vi orkar vara vakna ikväll och orkar kliva upp 6 imorgon :/

Nu är jag 20 :D:D

Idag fyller jag 20 år :D
Känns dock inte som de :/ fr vi firade mig igår så jag fick alla presenter då och jag kliver upp så tidigt på morgonen så det vart ingen ftukost på sängen :( men min faster sjung för mig på jobbet :D.
Jag har kommit på att sen facebook kom så skriver man inte grattis på sms eller ringer utan man skriver på facebook :( lite tråkig tycker jag men men det går inte att göra nått åt :)

Men snart ska jag hämta pojkvännen sen blir det en sväng in på systemet för första gången :D:D

student bild


Presenter

Så nu är jag hemma efter att ha firat med släkten eftersom jag fyller 20 imorgon.
Här är presenterna jag fick.


En överraskings påse från Johans lilla syster


En bok som jag ska skriva i när jag är i Usa från moster med familj 


En bok om New york och en karta längst bak, från Johan och hans familj :)


En minnes låda med massa dollar flygplan, från min farmor och farfar och min faster med familj :)


Fick massa kort med pengar både svenska och dollar ( som jag fick 347 dollar :O så nu har jag massa dollar med mig :) ) sen fick jag även present kort från Johans mormor och morfar.

Så jag fick många bra presenter :D Så om nån som jag fick presenter av läser så tack :D

Fira att jag fyller 20

Idag blir det att fira med släkten att jag fyller 20 (imorgon). Det ska väll bli roligt dock har jag sån grym huvudvärk och är seg i hela nacken och ryggen. Så jag ska ta en alvedon nu och hoppas att det blir bättre :) 

Jag lär nog återkomma senare och visa vad jag har fått :)  

Att prata med värfamiljer

Jag har läst många bloggar att folk undrar hur det är att prata med värdfamiljer och hur man vet att det är rätt.
Jag var orolig för att prata med värdfamiljer efter som jag känner sdo minte jag vet inte hur min engelska är efter att inte har haft engelska på ca 2 år :/ + att jag har telefon skräck. Men när jag pratade med värdfamilj nummer 1 så känndes det inte alls jobbigt, okej mamman snackade jätte mycket men jag tyckte det gick riktigt bra endå. Sen värdfamilj nummer 2 så skypade jag, och mamman frågade jätte många frågor men det gick bra endå. Så då släppte det lite att prata med familjerna.
Sen hur man vet att det är rätt. Jag tyckte det kändes bra med familj nummer 1 men jag var lite orolig över åldrarna. Men den familjen valde en annan au pair. Sen värdfamilj nummer 2 så skypade jag med, och då kännde jag diret att det inte sulle funka.

Jag tror för att man ska hitta sin värdfamilj så ska man nog fundera vad vill jag ha för åldrar ? Hur många barn klarar jag av? Och sen massa mer. Men man måste fundera vadför familj skulle jag vilja ha och vad skulle jag inte klara av ( tex jag är lite bollrädd och skulle nog inte klara av en familj med barn som älskar och bara håller på med bollsporter). Men man ska absolut inte ställa in sig att så ska min värdfamilj vara utan man ska ha ett hum vad man vill ha för familj och vad man inte vill ha i en familj. Och vara öppen för alla familjer. Dock inte om man känner nej det kommer absolut inte fungera när man läser om dom. För de gjorde jag med ca 3 värdfamiljer. Och sen tycer jag inte att man ska säg att dit ska jag. För då har man mindre chans att hitta en familj (iallefall nu då kan du få vänta jätte länge på att få en familj eller så kan det bli en familj du inte alls trivs med).  När alla frågade vart jag ville hamna så sa jag att jg hittar hellre än bra familj än att hamna där jag vill.

Men när jag och min familj matchade så gick det riktigt fort ch jag kännde enda från bevet de skrev tills nu :D jag och lilltjejen har samma intressen och de känns super bra. Så mitt tips är fundera vad du vill och det kommer kännas rätt när du har hittat dn värdfamilj :) Och lycka till till alla som söker som au pairer :D



Anledning varför




Hr är en av anledningarna varfr jag har varit dålig på att uppdatera. Jag spenderar först min tid på jobbet sen åker jag till mormor och morfar och badar och blir brun :) Sen har jag oftast massa andra saker att göra. Så när jag inte har iuppdaterat på lnge så är jag nog på jobbet eller här :D

Shoppingen från i tisdags

Här kommer bilder från min shopping dag med Ida :). Jag kanske inte borde kpa kläder när jag ska till Usa där jag förmodligen ommer att handdla MYCKET. Men jag ångraar inget av mina köp, är helt kär i tjocktröjan/jackan och ett svarta linnet.

Här kommer lite bilder:



Detta är en lång klänning som var super snygg, och bra med band bakom ryggen som jag kan dra åt så det blir snyggt i midjan :) (färgen är som första bilden) Jag betalade 50 kr för denna



Super snygga svarta linet med super snygg rygg ) 50 Kr


Super snygga jackan för 130 kr 


Halsdukr för ca 50 kr och två par strumpbyxor för 19 kr 


Nässpray och alvedon som ska tas med till Usa (anledningen till brus alvedon är för att jag inte kan svälja piller så då är brusalvedon super bra :D )
 

Harry Potter premiären live

Just nu sitter jag och kollar på Harry Potter premiären live :D Det går att kolla på facebook :D:D
Jag ser såååå fram emot att se sista filmen på tisdag :D Jag tror jag ser mer fram emot att se filmen än att fylla år på måndag XD haha

men nu skajag fortsätta kolla :) jag återkommer sen :)

Gatufesten

Ja jag tänkte lägga upp vad jag köpte igår. Men de vart så jag åkte och hämtade mamma och sen åkte vi upp till mormor och morfar och snart så ska jag ner till Gatufesten och kolla runt lite. Tänker faktiskt vara så sparsam så jag bara går idag och inte betalar dom 700 kronerna för 3 dagar :/ +att jag jobbar så de skulle bara vara jobbigt att gå på gatufesten och jobba dagen efter :/ Så det blir såhär.

Rosa ska det vara

Min lilla värdtjej har brutet hennes arm igår :( Hon som älskar att simma :( stackaren. Jag ska gå förbi Ica imorgon på rasten och köpa lte godis och skikca till henne så kanske de hon blir lite glad :)


Men hon är ju super söt, och har fått rosa gips :D bra de :)

Update: Gipset är vattentätt så hon kan bada med det :)

40 dagar

Idag är det 40 dagar tills jag åker till USA :D
Och jag fick veta idag att jag kan åka med min faster till Stockholm :D så det blir as bra :).Kommer åka ner på Fredan ( kan inte beråttavarför nu), och sen åer jag å Söndagen :).


Inte mycket kvar

[x] Au pair online training
[x] Fixa visumpapper
[x]Boka tid på ambassaden, den 3 Augusti
[x]DS2019
[x]DS160
[x]Ta visum + internationellt körkort foto
[x]Kontakta skatteverket och be om "120 personbevis med alla relationer"
[x]Betala visum (görs på banken & originalkvitto tas med till ambassaden)
[x]Kuvert + frimärken för 67 kr
[x]Kontoutdrag
[x]Boka hälsoundersökning
[x]Göra hälsoundersökning
[x] BokaTandläkar tid, den 1 Augusti
[x]Betala 350 euro flyg + 300 euro försäkring
[x]Besöka ambassaden
[x]Fullmakt på banken, Ska bara fylla i papprena
[x]Avsluta abonnemang och byta till kontantkort
[x]Köpa adapter
[/]Presenter till värdfamiljen
[/]Växla dollar,har lite men ska nog växla mer om jag inte får i födelsedags present :)
[ ] Vara hos tandläkaren 1 Augusti
[ ]Klippa mig ( färga håret) Bokat tid den 10Augusti kl 12
[ ]Städa hela mitt rum + gå igeom vad som ska med, ska slängas och ska vara kvar
[ ]Skriva ut alla pappe som måste med
[ ]Beställa internationell körkort
[ ]Skriva packlista
[ ]Packa
[ ]FLYTTA TILL USA

Nu har jag inte så mycket kvar på listan :) Den utökar efter varje gång, men de är mycket som har blivit gjort eller är bokat :)


Massa bus

Igår umgicks jag mycket med barn. Började med att jag och Johan fick ta hand om hans lilla syster, så jag och hon fortsatte att kolla på mysteriet på greveholm som vi hade brjat kolla på kvällen innan. Sen gick vi ut och solade och busade.
Sen gick vi till en kompis till Johan för de skulle kolla på tennis. Och sen kom en kompis till Johan med sin 1,5 åringa dotter som var sååå söt. Vi fick massor med kramar och pussar och busade jätte mycket med henne.

Så det var en barn dag igår :) men det var roligt Har inte tagit hand om barn sen jag slutade vara på dagis. Men snart så ska jag ta hand om en söt liten tjej :)

Och imorgon ska jag träffa Ida, i ska umgås lite innan hon åker utomland :) och fixa lite saker till Usa :).

Men nu ska jag fixa lite innan jag sa iväg på fotvård och efter de så blir det att åka till kusin efter som vi ska fira att hon fyller 18 år idag :)   

Bra och ha

Jag har fått fler tidiga födelsedags presenter denna gång från mamma och pappa :)
Jag fick en förlängningssladd och en vakum påse som kan va bra att ha, speciellt när man ska hem XD


Så detta ska med till Usa:)

Nu ska jag och Johans lilla syster ska kolla på Mysteriet på greveholm :) För vi såg lite igår så jag lovade att vi skulle se mer idag :)

Happy Birthday

SÅ nu är jag hemma och har knäppt kort på mitt fina födelsedags kort :) Så här får ni se de :)




Så detta gulliga kor fick jag från Isabella mitt lilla värdarn :D 
Och när man öppnar kortet så låter den :) Vet inte vad låten heter men den sjunger your unbeliveble :D:D 
SÅ jag vart super glad när jag fick kortet :) Och sen när lilltjejen har skrivit så blir jag ännu gladare :D  

Jag har söndag

Jag är sååå van att jobba på Lördagara, så idag när jag fick sovmorgon så känns det som söndag :O :D. Men det gör inte mig nått.

Men igår löste sig betalning av min flygbiljetten och extra försäkringarna. Det var ju lite struligt, för först kunde jag inte skicka kvittot med mail. Sen vart det aldrig godkänt, det tog typ 2 veckor innan de vart godkät och då hade jag klagat lite. Så ni som ska åka med SI, ni kan betala flyg och försäkringen på nätet (vilket jag fick reda på efter ), de är bara visumet som man måste åka till banken och betala (eftersom du måste ha orginalkvitto på att du har betalat till ambassaden. 

Nä nu ska jag packa ihop mina saker och åka hem, för mammas ompisar vill träffa lill Molly. Och jag ska tacka e av dom för att jag har fått tagit hand om hennes döttrar och för att hon har fyllt i  Childcare Reference till mig :D.

Molly mus i sin korg
Min söt nöt som sover just nu :D

Utslängd?

Jag har funderat flera gånger vad jag ska ta med mig till usa, och mycket är mat XD. Men vad får man igentligen ta med in i Usa utan att de hatar än och ger en böter eller slänger ut än ? :O
Jag är lite skraj efte att ha sett boarder Australia några gånger. Där folk kan få böta för en nalle björn som har frön som fyllning i sig :O eller har för mycket läkemedel.
Och som jag sa så har jag lite mat grejer jag skulle vilja ha med mig + att jag kan inte svälja piller så jag har brus alvedon, och hur mycet sånt får man ta in utan att det är för mycket ?

Är det nån som vet reglerna eller har nån sida där man kan läsa vad man får och inte får ta in? :)

Tidig födelsedags present

Först så ska jag bara säga att jag har gjort en tabbe :(, jag tog med mig kameran men inte sladden :/. Jag tänkte nämligen visa vad jag fick i posten idag :D. En tidig födelsedags present från min värdfamilj :D :D. Det var ett kort med bilar (filmen) på och lilla Isabella ( lilltjejen) hade skrivit i kortet :D. Och det var sååååå gulligt :D Jag ska knäppa kort och lägga in en bild på kortet imorgon :D

Men idag var det iallefall min sista jobbar dag med Anette. Så på måndag jobbar jag själv. Jag tycker det går jätte bra och alla är snälla, men de blir lite tråigt när jag är lar med allt och fortfarande har massa timmar kvar som jag måste vänta ut :/ men annars går det bra. 

Och jag känner att jag har saker jämt att göra nu :O 
¤Jag jobbar varje vardag tills 1 augusti
¤ Jag jobbar 3 lördagar, v. 28, 29 och 31
¤De är gatufesten nästa helg ( vet dock inte om jag ska gå) 
¤Jag fyller år nästa måndag
¤Jag ska ha födelsedags fest näst nästa helg
¤ Mamma och pappa åker bort så jag och lillebror får ta hand om huset och hundarna
¤ Ska förska umgås så mycket med Johan som möjligt
¤Jag åker till stockholm på fredagen och åker till USA på söndagen :)  

Sen är det massa fler saker som kommer hända men kommer inte på nått nu XD

RSS 2.0